Press

Danderyds Nyheter - 16 juni 2019

Lokaltidningen i Danderyd gjorde ett reportage i början av juni 2019 om min kommande bok "Svalnäsvillorna i Djursolm". Vi besökte tillsammans Villa Olstorp på Svalnäsvägen där ett antal foton togs. Det var roligt att få besöka detta mycket intressanta hus där den kände författaren Per Gedin bott. Huset är listat som omistligt vilket inte är svårt att förstå. Man kan studera alla dess fina detaljer hur länge som helst. 


 

Danderyds Nyheter - 25 mars 2017

Med anledning av att min nya bok "Djursholms Villastad 1896" kommer ut i början av april, gjorde lokaltidningen ett reportage om mitt arbete med att dokumentera de gamla villorna i Djursholm. Jag valde ut tre favoriter ur den långa listan av fina villor. Den första blev Germaniavägen 21 där jag väl känner ägarna. Den andra Villa Högtorp som byggdes för Carl Oscar Kalling, far-fars far till min bästa vän. Slutligen Villa Mittag-Leffler, villan där min farmors syster arbetade som privatsekerterare till den store matematikern Gösta Mittag-Leffler.


Länk till artikeln

Danderyds Nyheter - vecka 32 - 2016

Jag blev kontaktad av Kevin Wedin på lokatidningen Danderyds Nyheter. Han ville göra en artikel om mitt arbete och vi träffades utanför en av mina favoritvillor, nämligen Villa Pendelton på Bielkevägen 14. Jag råkar känna ägaren och har hjälpt honom ta fram historiken på villan som han köpte 2013. Under de senaste åren har han lagt ner mycket arbete på att renovera och återställa denna villa från 1895 till ett mycket fint skick.


Länk till artikeln

Danderyds Magasin - nr. 36 - April 2015

Annika Munter på Fru Munter Kommunikation och tillika chefredaktör på Danderyds Magasin fick syn på min hemsida. Hon satte mig i kontakt med Johanna Lundeberg som skrev en mycket trevlig artikel om min husforskning. Vi besökte bl.a. en villa på Stenbocksvägen 12. Det intressanta med denna villa är att den stod tidigare på Skärsnäs udde vid Germaniaviken. Omkring år 1905 monterades den ner och flyttades till nuvarande adressen.

Länk till artikeln